Goodwood, un orăşel aflat pe coasta sudică a Marii Britanii, este renumit în întreaga lume deoarece găzduieşte fabrica producătorului de automobile de lux Rolls-Royce. BASF este furnizorul exclusiv de vopsele auto pentru Rolls-Royce de aproape zece ani.

O echipă dedicată BASF este detaşată în fabrica producătorului auto pentru a asigura calitatea desăvârşită a lucrărilor şi pentru a răspunde cât mai prompt solicitărilor speciale ale viitorilor posesori de Rolls-Royce.

Design individual

Rareori găseşti două automobile Rolls-Royce care să semene. Dorinţele cumpărătorilor sunt prioritatea numărul 1 a producătorului – acelaşi lucru se întâmplă şi în ceea ce priveşte culoarea viitorului lor automobil de lux. Laboratorul de culori speciale al BASF se ocupă de îndeplinirea acestor dorinţe.

În martie, la Salonul Auto de la Geneva, Rolls-Royce, parte a BMW Group din 1998, şi-a prezentat noua familie de automobile Phantom (Seria II). Cel mai recent model de lux Phantom se află deja în producţie de serie, având dotări excepţionale, precum o umbrelă încastrată într-un lăcaş special din uşă sau un sistem multimedia ascuns în plafonul maşinii.basf3

Pentru doritori, producătorul auto a creat chiar şi un plafon înstelat. În plus, Rolls-Royce este întotdeauna deschis la solicitările speciale ale clienţilor săi legate de personalizarea automobilului.

Modelul Ghost TwoTone, prezentat de asemenea la Geneva, este un exemplu în acest sens: cu finisajul săul în două nuanţe de Negru şi Argintiu Cassiopeia, automobilul a atras toate privirile la Salonul Auto. Finisările personalizate, aşa cum este opţiunea de vopsire în două nuanţe, se află printre cele mai populare solicitări venite din partea posesorilor.

Aici intră în scenă BASF: ”De la stabilirea fabricii Rolls-Royce în Goodwood, West Sussex, în 2003, BASF a devenit furnizorul exclusiv de vopsele şi cel care se ocupă de cele mai extravagante cerinţe ale clienţilor în materie de finisaje”, spune Account manager-ul BASF pentru BMW Group Europe, Stefan Sickert.

O echipă BASF formată din 5 membri se află în permanenţă în fabrică. Aceştia se ocupă de operaţiunile de aprovizionare cu vopsele, dar şi de cerinţele de personalizare a design-ului venite din partea clienţilor Rolls-Royce sau de producţia vopselelor de bază necesare pentru a putea îndeplini aceste cerinţe.

Grundul este aplicat pe caroseria maşinilor la fabrica BMW din Dingolfing, în timp ce restul straturilor de vopsea sunt aplicate în Goodwood de către singurii roboţi aflaţi pe platforma fabricii. Vopselele necesare sunt aduse de la fabricile BASF din Würzburg şi Münster.

Elegant ca un pian

”Stratul dublu de lac incolor oferă modelelor Rolls-Royce un efect special de finisaj. Efectul vizual este similar aspectului elegant al unui pian”, explică Michael Brünnemann, Directorul Laboratorului de colorare specială OEM al BASF.

Expertul BASF în design Steven Williams este responsabil de solicitările speciale ale clienţilor în ceea ce priveşte culoarea automobilului lor. În cadrul fabricii pot fi mixate şi aplicate culori unicat, create pe comandă.

De exemplu, BASF a creat o vopsea aurie exclusivă, special pentru Rolls-Royce. Pe lângă pigmentul de bază, vopseaua conţine şi pulbere de aur veritabil. ”Gama noastră extinsă de culori, de pigmenţi şi materiale folosite pentru a da efecte speciale permit BASF să îndeplinească aproape orice solicitare specială, chiar în interiorul fabricii”, explică Williams.

Punctul forte al parteneriatului dintre BASF şi Rolls-Royce este gama specială de servicii oferite, alături de calitatea superioară a produselor.

”Faptul că suntem capabili să implementăm prompt cerinţele speciale ale clienţilor Rolls-Royce – care sunt de obicei extravagante – este cu adevărat un lucru demn de menţionat”, spune Ulrich Horstkötter, cel care se ocupă de clientul Rolls-Royce în cadrul laboratorului BASF încă de la începutul colaborării dintre cele două companii.

”Factorii cheie în acest parteneriat sunt procesul rapid de aprobare şi încrederea în calitatea produselor BASF. Iar toată această colaborare se bazează pe un lanț de procese care este probabil printre cele mai sofisticate fluxuri din întreaga industrie auto”.

Stefan Sickert adaugă că ”atunci când maşinile din clasa luxury sunt personalizate, culorile individualizate se află în topul cerinţelor proprietarilor. La Rolls-Royce, vedem o tendinţă clară a preferinţelor pentru vopselele create special pentru a satisface dorinţele clienţilor”.

sursa: turatii.ro