Pentru a sti daca masina dumneavoastra este vopsita corect mai intai trebuie sa cunoasteti pasii care sunt parcursi pana la finalizarea intregului proces. Vom prezenta pasii cei mai importanti astfel incat data viitoare cand va veti vopsi masina cu siguranta veti stii daca procesul a fost respectat.

Primul pas in vopsirea masinii tine de pregatirea in sine a masinii . Slefuirea si degresarea masinii cu un detergent special este importanta. Dupa ce am trecut de etapa slefuirii si a degresarii se va aplica chitul de cutit, toate acestea trebuie facute la o temperatura de 18-20 de grade Celsius iar timpul estimat este intre 15 si 30 de minute. In momentul acesta masina a fost slefuita, degresata, chitul aplicat iar urmatoarea operatiune este cea de aplicare a unui kilogram de fuller, intreaga operatiune dureaza aproximativ o ora. Dupa ce aplicam fuller-ul acesta trebuie slefuit si corectat cu chit de cutit desigur acolo unde este cazul. Dupa ce ai depasit toate aceste etape, poti sa treci la degresarea finala. De retinut este ca , in timpul acestor operatii, este indicat sa fie aplicata pe geamuri sau ornamente o banda adeziva cu hartie.

Al doilea pas este cel de aplicare propriu-zisa a email-ului acrilic. In principiu aplicarea dureaza intre 45 si 60 de minute. In cazul acesta trebuie sa luam in calcul si uscarea la cuptor la o temperatura de 60-70 de grade celsius iar timpul estimat este de 45-60 de minute. In cazul in care nu aveti un cuptor masina se poate usca si in aer liber la o temperatura de 20 de grade celsius insa aveti grija la praf si intemperii iar daca toate conditiile sunt propice uscarea va dura aproximativ 6 ore.

vopsirea_auto

Dupa parcurgea tuturor pasilor de mai sus urmeaza vopsirea masinii. Ca sa nu fii pus in situatia in care sa astepti indelung dupa masina ta sau sa fii dus cu vorba periodic noi iti estimam un timp al intregului proces. Pentru o masina noua si intr-o stare foarte buna vopsirea dureaza aproximativ 4-5 zile iar pentru o masina mai veche vopsirea poate dura intre 7 si 10 zile desigur ca totul depinde foarte mult de starea masinii si in special de complexitatea vopsirii.
Ca si in cazul primerului, se amesteca vopseaua cu diluant, utilizand raporturile recomandate in instructiunile inscriptionate pe ambalajul de vopsea. Aplicati stratul superior de vopsea folosind aceleasi tehnici de pulverizare. Fiecare strat va dura aproximativ 10 de minute pentru a fi aplicat pe fiecare panou si intre 20 de minute pana la o ora pentru a astepta ca vopseaua sa se usuce inainte de o revopsire.

Aplicați trei – patru straturi utilizand timpul de uscare recomandat intre straturi specificat pe instructiuni. Inainte de a aplica ultimul strat, indepartati orice reziduri sub forma de pulbere utilizand un 2000 grit smirghel umed si uscat, iar apoi stergeti cu o carpa curata. Repetati ultimele doua etape, cu lacul transparent.

Scoateti folia de mascare in timp ce stratul transparent este inca umed, avand grija ca banda sau hartia sa nu se lipeasca de vopseaua uda. Lasati stratul transparent sa se usuce pentru timpul recomandat. Verificasi partile terminate sa nu aibe imperfectiuni. Daca insa ati gasit astfel de zone, frecati zona cu un 2000 grit smirghel umed si uscat, iar apoi revopsiti zona afectata.

Finisati vopsea cu miscari circulare, cu ajutorul unui buffer, avand grija sa nu stricati vopseaua focusandu-va într-un singur loc prea mult timp.

Scoateți mascare in timp ce stratul de clar este inca umed. Verificati de locuri cu imperfectiuni. Daca ati gasit, corectati zona cu nisip 2000 grit smirghel si respray umed si uscat.

Stim care sunt pasii, cunoastem intreg procesul avem cunostinte de timpul pentru fiecare in parte insa noi ne-am gandit sa va recomandam si cateva brand-uri recunoscute de vopsea astfel incat dumneavoastra sa stiti ce sa alegeti:

Branduri de vopsea

Standox
Glasurit
Autocolor
Akzo Novel
Dupont
Valspar
Klar
Mipa
Policolor
Lesonal
Spiess Hecker
Acum suntem siguri ca data viitoare veti stii prin ce etape trece masina dumneavoastra atunci cand va fi vopsita. Aveti grija si la alegerea service-ului si a mecanicului, este important ca totul sa fie facut de un profesionist.

sursa: augsburg.ro