DAF urmeaza sa investeasca 100 milioane de euro intr-o vopsitorie complet noua pentru fabrica de cabine din Westerlo, Belgia, care va deveni cea mai moderna unitate de acet fel din lume. Producatorul olandez de camioane a facut anuntul pe 21 septembrie a.c., in timpul unei vizite la uzina a lui Philippe Muyters, ministrul flamand al Muncii, Economiei, Inovatiei si Sportului. Primele camioane vor parasi vopsitoria de 25.000 m2  in prima jumatate a anului 2017.
DAF a deschis fabrica din Westerlo in 1996, unde, pe langa cabine, produce de asemenea si propriile axe, inca de la inceputul anilor '70. In prezent, cei 2.150 de angajati sunt responsabili zilnic pentru aproximativ 200 de cabine si 500 de axe pentru camioane grele si mijlocii, sosite de pe liniile de productie din Eindhoven si Leyland (UK).
In urmatorii ani DAF asteapta ca cererile de camioane din Europa sa creasca si tinteste sa isi dezvolte cota de piata pentru segmentul de camioane grele cu 20%. Totodata, se doreste o extindere a succesului si in afara Europei. Multumita noii investitii, capacitatea de productie va creste cu pana la 50%.
Noua vopsitorie masoara 144 metri in lungime, 58 metri in latime si 26 metrii in inaltime si este dispusa pe trei etaje. DAF sustine ca este cea mai moderna de acest gen din lume, multumita partenerilor Eisenmann si Durr, ambii lideri in domeniul de vopselelor auto. Eisenmann livreaza instalatiile de vopsire prin pulverizare (spray-uri de cabine, cuptoarele si sistemul de transport) iar Durr este responsabil de echipamentul de vopsire. 
Alaturi de calitate si eficienta, reducerea impactului asupra mediului inconjurator a fost de asemenea o prioritate. Numeroase solutii inovative au fost aplicate, inclusiv o metoda speciala de a reduce si "prinde" pulverizarea in exces. Robotii de vopsit ultra moderni vor urmari atent contururile cabinei, ceea ce inseamna ca este necesara o cantitate mai mica de vopsea. DAF investeste, de asemenea, in ultimele tehnologii pentru a curata aerul care paraseste cabinele de vopsit. 
Presedintele DAF, Harrie Schippers, declara cu aceasta ocazie: "Noua vopsitorie este necesara pentru cresteri viitoare atat in interiorul cat si in exteriorul Europei. Evident, investitia de 100 milioane de euro in noua vopsitorie este de asemenea o veste buna pentru mai mult de 2.000 de angajati DAF in Westerlo. Acest lucru ilustreaza increderea DAF in viitorul uzinei sale din Belgia".

daf1_400

sursa: masinisiutilaje.ro