Te-ai plictisit de cum arată maşina ta şi totuşi n-ai nici un gând sau nici o posibilitate financiară să o schimbi? Ce-ai zice să modifici doar culoarea caroseriei? Ei bine, până nu de mult au existat doar două modalităţi pentru a face acest lucru: prin colantare sau prin revopsire. Potrivit autobild.ro, moda s-a schimbat şi la acest capitol.
De curând a apărut pe piaţă un nou produs care să te ajute în acest sens. Vorbim despre folia auto lichidă, o vopsea cauciucată care, conform producătorului, îmbină ce este mai bun din colantare şi revopsire. Pentru început trebuie să ştii că folia auto lichidă se aplică asemenea vopselei, dar ea poate fi înlăturată la fel de simplu precum folia auto, fără să lase urme. Astfel, vei împuşca mai mulţi iepuri deodată: vei avea o nuanţă nouă pentru caroserie (nu uita să mergi şi să schimbi acest lucru şi în certificatul de înmatriculare al maşinii), vopseaua originală va fi protejată, iar în momentul revânzării te vei putea lăuda cu acest lucru şi, totodată, te vei putea bucura de un aspect modern al maşinii. Deşi veţi fi tentaţi să spuneţi că acest produs nu va rezista în timp, specialiştii care l-au dezvoltat vin şi ne zic să stăm liniştiţi: folia auto lichidă are o rezistenţă şi o durabilitate ridicate în timp. Printre alte atuuri, noul produs are o rezistenţă mare la spălarea mecanizată (cea folosită de spălătoriile auto) şi oferă şi protecţie împotriva radiaţiilor UV, a umidităţii şi a coroziunii.
Se usucă în 15-20 de minute
Tot la categoria puncte pozitive trebuie să amintim şi timpul de uscare de doar 15 – 20 de minute. Astfel, după ce vopsitorul a terminat de aplicat folia auto lichidă, vei putea bea o cafea, vei plăti şi vei pleca liniştit către casă cu o maşină cu un look pe gustul tău. F o l i a auto lichidă poate fi comandată în diverse volume, în funcţie de necesităţile voastre. Spre deosebire de colantare şi de revopsire, aplicarea unei folii auto lichide este mai ieftină, iar la final, noi spunem că tu vei fi cel care a câştigat. Potrivit importatorilor din România, pentru o berlină, preţul foliei lichide într- o culoare standard ajunge la aproximativ 3.000 de lei. O culoare perlată, cu efect deosebit este automat mai scumpă.
Paşii de aplicare
Procesul de aplicare a foliei auto lichide este asemănător cu cel al vopsirii. În primul rând, vă recomandăm să nu încercaţi aşa ceva acasă. De stricat, nu aveţi ce să stricaţi, doar că v-aţi putea alege cu un rezultat nedorit şi cu ceva bani buni aruncaţi pe geam. Cel mai bine ar fi să vă adresaţi unor specialişti în aplicarea acestui produs.
– Demontează diverse accesorii – Dacă eşti hotărât să aplici folia auto lichidă pe toată suprafaţa maşinii, atunci trebuie să ştii că trebuie să-i acorzi ceva mai mult timp operatorului pentru dezasamblarea diverselor accesorii.
– Curăţă suprafeţele de acoperit – Înainte de aplicarea propriu-zisă a foliei auto lichide, toate suprafeţele de vopsit trebuie curăţate. Operatorul va folosi un agent de curăţare special, care să nu conţină silicon.
– Maschează suprafeţele – Cum vă spuneam şi mai devreme, procesul de aplicare a foliei auto lichide este asemănător cu cel de vopsire, motiv pentru care toate suprafeţele care nu se acoperă trebuie mascate corespunzător.
– Prima etapă – Înainte de aplicarea efectivă a foliei auto lichide, pe toate componentele şi accesoriile se administrează un tratament pentru ca substanţa să adere corespunzător.
– Aplicarea peliculei – După aplicarea mai multor straturi, culoarea finală este gata. Acest proprietar a optat pentru o nuanţă perlată, ceea ce înseamnă mai multă dibăcie din partea operatorului.
sursa: libertatea.ro