Vopsirea masinii nu este un proces la fel de simplu precum pare, insa poate fi facut chiar daca nu ai ani de experienta. Cea mai importanta parte este pregatirea masinii. Aceasta parte este esentiala pentru ca vopseaua sa arate bine si sa dureze. Orice imperfectiune va fi vizibila dupa uscarea vopselei.

Instructiuni

  1. Este esential sa sablati suprafata masinii. Puteti folosi atat un aparat special pentru sablare sau pur si simplu hartie abraziva fina. Ai grija ca tot stratul de vopsea existent pe masina sa fie slefuit. Este bine ca slefuirea sa se faca pana cand nu va mai ramane nicio urma de vopsea veche.
  2. Mascheaza fiecare parte a masinii care nu va fi vopsita. Mascheaza geamurile, oglinzile, farurile, rotile, jentile, manerele de la usi, grila de la radiator etc.
  3. Vopseste masina cu 2 straturi subtiri de primer (vopsea pentru protectia masinii si a noului strat de culoare). Asteapta 30 de minute intre straturi. Slefuieste masina cu o hartie abraziva foarte fina. Cauta orice denivelare a caroseriei. Cauta orice imperfectiune.
  4. Foloseste o hartie abraziva cu cea mai mare finete si apa pentru o ultima slefuire. Pastreaza mereu hartia abraziva uda pentru ca praful sa nu se acumuleze si sa zgarie suprafata. Sterge orice urma de praf de pe masina si scoata mastile de pe partile care nu vor fi vopsite si reaplica altele curate. Asa vei impiedica infiltrarea prafului in noul strat de vopsea.
  5. Freaca masina cu ceara si solutie anti-grasime cu ajutorul unui prosop fin. Asa vei indeparta orice urma de praf si grasime de pe masina. Acum masina este gata pentru vopsire.

Atentie

  • Niciodata sa nu slefuiesti primer-ul fara sa porti o masca de protectie.

vopsea5_400_01

sursa: paginata.com