Afla cum iti poti retusa caroseria prin vopsire

Ai un model mai vechi care prezinta zgarieturi pe caroserie? Opteaza pentru vopsirea de retusare. Aceasta se face atunci cand exista mici zgarieturi si semne pe suprafata masinii. Acest tip de vopsire indeparteaza micile defecte si ofera un aspect egal masinii. Procesul nu este unul dificil si poate fi facut de tine. Astfel vei economisi bani si timp.

Materiale si unelte necesare

* Vopsea pentru retusareretuseazacaroseriaprinvopsire_400

* Grund

* Pensula / aplicator

* Smirghel

* Ceara
Pregatirea masinii

Existenta de murdarie sau resturi poate afecta procesul de vopsire. Este important ca suprafata exterioara sa fie curata, sa nu existe urme de murdarie. Apoi, stabileste zonele care trebuie lucrate. Daca zgarieturile sunt minore si sunt raspandite pe suprafete mici, atunci ar putea fi nevoie doar de un burete insa daca suprafata este intinsa ai putea opta pentru vopsire prin pulverizare. De asemenea, stratul vechi de vopsea din jurul suprafetei problema trebuie indepartat. Acest lucru poate fi facut cu ajutorul unui smirghel, apoi, ar putea fi necesar sa umpli golurile cu grund

Alegerea vopselei

Si acest proces este la fel de important ca celelalte. Aplicand nuanta potrivita vei evita necesitatea revopsirii repetate.

Procesul de retusare

Folosind un aplicator sau o pensula uda incearca sa aplici vopsea de retusare. Este recomandat sa incerci vopseaua inainte sa o aplici direct pe masina. Poti face aceasta incercare pe o bucata de hartie sau metal. Scopul ar fi sa aplici un strat subtire de vopsea si sa eviti aplicarea ei pe suprafetele care nu prezinta probleme. De indata ce esti multumit de rezultatele incercarilor, poti incepe sa aplici vopseaua pe suprafata dorita. Incepe sa acoperi putin cate putin. Uneori s-ar putea sa fie necesara si aplicarea unui strat de grund. Acest lucru e in functie de marca de vopsea si de culoarea ei. Daca doresti, al doilea strat de vopsea poate fi aplicat dupa doua ore.

Finisajul

Dupa ce vopseaua s-a uscat, poti incepe sa lustruiesti vehiculul. Ai putea utiliza ceara in acest scop. Lustruirea ajuta la imbinarea vopselei noi cu cea veche si in plus ofera un aspect mai placut.

Acest tip de vopsire se face de obicei la masinile vechi unde revopsirea este necesara insa si in cazul masinilor noi ar putea fi nevoie de retusari pentru acoperirea de mici zgarieturi.

sursa: masini.ro