La scurt timp dupa publicarea articolului despre trendurile in domeniul culorilor auto pentru anul 2016, reprezentantii Top Lac Auto din Bucuresti ne-au transmis parerea specialistilor in domeniul vopselurilor auto, concernul BASF, cu privire la culorile si nuantele pe care automobilele le vor "purta" in anul 2016.

Top Lac Auto, service din Bucuresti specializat pe tinichigerie si vopsitorie, utilizeaza exclusiv vopsea Glasurit de la producatorul BASF. Avand o experienta vasta in domeniu, dar si informatii primite direct din Germania, Top Lac Auto ne-a pus la dispozitie informatiile cu privire la noile trenduri in domeniul vopsitoriei prin prisma companiei BASF.

Noua colectie de culori a companiei BASF este denumita RAW. Denumirea, in sensul de „deschis”, are scopul de a transmite dorinta designerilor BASF Coatings de a face mai mult decat de a crea noi culori de automobile.

"Provocarea continua fata de atitudinea consumatorilor si cautarea de alternative, resimtita la nivel global, se regaseste si in lumea culorilor a colectiei RAW", a spus Astrid Van der Auwera, Global Marketing Strategic la BASF Coatings.

Colectia RAW abordeaza aceste schimbari complexe si indica modul in care pot fi aplicate in domeniul culorilor auto, orientandu-se mai mult spre cererea pietei pentru originalitate si mai putin spre anumite ratiuni de marketing. De exemplu, in anii urmatori, culorile vor ingloba texturi si suprafete neobisnuite pentru a defini personalitatea autoturismelor. In acest fel, suprafetele vor capata un aspect mai placut fie la atingere, prin intermediul unor noi concepte care folosesc un strat perceptibil dur, fie vizual, datorita compozitiei specifice a pigmentului.

Nuantele de albastru accentueaza impresia tehnicavopsea

Tehnologiile digitale schimba drastic obiceiurile noastre de consum. In viitor obiectele care ne inconjoara vor fi interactive si ne vor lansa provocarea de a fi in dialog permanent cu ele, aceasta interactivitate fiind un criteriu important pentru designerii de culori.
"Culorile cu caracter tehnic pronuntat au de multe ori efecte foarte complexe, care interactioneaza in mod specific cu incidenta luminii", a explicat Mark Gutjahr, sef de design la divizia din Europa a BASF Coatings. "Cu ajutorul portofoliului extins in acest domeniu, culoarea albastra va juca un rol important si va avea un trend crescator ".

Nuante diferite reflecta posibilitati versatile intr-o lume in continuu progres, iar in piata se vor vedea de la nuante de albastru deschis la culori apropiate de albastru-negru. Acest lucru ne arata ca si culorile pot fi folosite ca un activator de perceptie senzoriala: rosul intens, portocaliul luminos sau galbenul stralucitor pot crea o atractie aparte, care, in conexiune cu materialele utilizate in automobile, pot evoca asocieri distincte.

Culoare cu multe efecte

In viitor, pentru a extinde paleta de culori si pentru a realiza conexiuni neobisnuite, pe piata auto europeana vor fi utilizate in mod deliberat diverse efecte de culoare. XSpark®, de exemplu, este o vopsea ce incorporeaza un efect special pentru care a primit deja distinctia Red Dot Award, unul dintre cele mai importante premii de design din lume. Caracteristica acesteia este ca, in functie de modul in care lumina se reflecta in particulele mici de sticla incorporate in stratul de vopsea, este generata o stralucire distinctiva care ofera un efect deosebit de luxos si elegant. Vopseaua creeaza o suprafata omogena adaptata formei autoturismului, dar fara a fi pretentioasa, fiind adaptata special pentru modelele din segmentul de lux.

Materiale noi pentru diverse produse si industrii

Pentru prima data, tendinta generala nu este caracterizata exclusiv de culori, fiind influentata si de materiale inovatoare din viata de zi cu zi. In colaborare cu designerii BASF Coatings, designfabrik® a ales cinci materiale-BASF care sprijina schimbarile tehnologice si ajuta la crearea unei noi atractii estetice - prin performanta pura, frumusete ascunsa si optiuni de aplicare surprinzatoare. Reprezentate in culorile conceptului "RAW", aceste materiale reprezinta originea unor noi orizonturi, dincolo de cele pe care ingineria auto le poate realiza.

Prezenta pe piata auto in Romania

De peste 100 de ani, Glasurit - linia de produse de vopsitorie a concernului BASF, reprezinta cea mai de succes marca din domeniul revopsirii turismelor si vehiculelor comerciale.

Reprezentativ pentru piata locala, Top Lac Auto utilizeaza inca de la inceput exclusiv tehnologie germana si produse de vopsitorie Glasurit. Calitatea de partener in programul “Glasurit Garantie pe viata” transmite un semnal puternic in legatura cu standardul inalt pe care il ofera pentru reparatiile efectuate – prin furnizarea unei garantii speciale, care ofera clientilor certitudinea faptului ca primesc reparatii de prima clasa.

Despre Top Lac Auto

Top Lac Auto si-a inceput activitatea si este prezenta pe piata auto din Bucuresti inca din anul 1995, cunoscut fiind drept unul dintre cele mai moderne ateliere de vopsitorie, printre primele dotate cu cabina de vopsit si care inca de la inceput a utilizat exclusiv tehnologie germana si produse de vopsitorie Glasurit.

Produsele de vopsitorie Glasurit respecta standardele OEM si sunt recomandate de 48 de producatori auto: Alfa Romeo, Audi, Bentley, BMW, Cadillac, Chevrolet, Chrysler, Citroen, Daewoo/Chevrolet, Daihatsu, Dodge, Fiat, Ford, Geely, General Motors, Great Wall, Honda, Hyundai, Infiniti, Isuzu, Jaguar, Jeep, Kia, Lancia, Land Rover, Lexus, Mahindra, Maybach, Mazda, Mercedes-Benz, Mini, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Porsche, Renault, Rolls-Royce, Saab, Seat, Skoda, Smart, Subaru, Suzuki, Toyota, Vauxhall, Volkswagen, Volvo.

Despre divizia BASF Coatings

Divizia BASF Coatings dezvolta, produce si comercializeaza produse inovatoare in domeniul vopsitoriei auto, reparatiilor auto, a vopselurilor industriale si a celor decorative si isi desfasoara activitatea in Europa, America de Nord si America de Sud, precum si in zona Asia-Pacific. In 2014, divizia de Coatings a realizat vanzari globale de aproximativ 3 miliarde de €. Mai multe informatii despre divizie sunt disponibile la adresa www.basf-coatings.com.

Despre BASF

La BASF se creeaza chimie de peste 150 de ani. Portofoliul de produse chimice variaza de la mase plastice la produse performante si produse de protectie a culturilor de petrol si gaze. Ca lider de produse chimice din lume, combina succesul economic cu protectia mediului si responsabilitatea sociala. Prin stiinta si inovare, permite clientilor din aproape fiecare industrie sa corespunda nevoilor actuale si viitoare ale societatii. Produsele si solutiile contribuie la conservarea resurselor, asigurand nutritia si imbunatatirea calitatii vietii. Aportul BASF la aceasta a fost rezumat in motto-ul corporatiei: „Cream chimie pentru un viitor durabil”. BASF a avut vanzari de peste 74 miliarde € in 2014 si in jurul 113.000 de angajati la sfarsitul anului. Actiunile BASF sunt listate la bursele de valori din Frankfurt (BAS), Londra (BFA) si Zurich (AN). Mai multe informatii despre BASF sunt disponibile pe Internet la adresa www.basf.com

   sursa: 4tuning.ro