Meseriașii români din domeniul întreținerii autoturismelor, în special cei cu experiență, sunt căutați în statele europene. 

În timp ce unii angajatori din afară cer studii de calificare absolvite cu diplomă de vopsitor auto, alții sunt convinși doar de experiența de lucru în domeniu.

În ceea ce privește salariile, acestea pot fi de două sau chiar de trei ori mai mari decât cele din România, pentru aceeași muncă depusă. Lefurile pentru un vopsitor auto bun și cu experiență se apropie de 2.000 de euro net pe lună.

Iată câteva oferte de muncă în acest domeniu în statele europene.

O firmă de recrutare caută să angajeze trei vopsitori auto care să lucreze în Germania, în orașele Frankfurt sau Karlsruhe. Salariul net este de 1.800 de euro pe lună. Angajatorul oferă contract de muncă pentru 12 luni cu posibilitate de prelungire, asigurări sociale, asigurări medicale, cazarea asigurată, ore suplimentare plătite și concediu plătit.

Cerințele obligatorii pentru a aplica la acest job sunt: diplomă de vopsitor auto, cunoștințe medii de limbă germană scris și vorbit, experiență pe poziția de vopsitor auto de minimum patru ani și deținerea unui autoturism propriu și a uneltelor de lucru.

Cerințe similare de angajare sunt și pentru alte trei posturi de vopsitor auto în Olanda, în orașele Rotterdam sau Eindhoven. Leafa pentru o săptămână de lucru este de 450 de euro net, însemnând 1.800 de euro pe lună, pentru un program de lucru, în medie, de 40 de ore pe săptămână. Angajatorul asigură contractul de muncă, asigurările sociale și medicale, cazarea, plata concediului de odihnă. Candidatul își va plăti transportul până în Olanda.

vopsea5_400

Pentru angajare este necesară cunoașterea medie a limbii germane sau engleză scris și vorbit. De asemenea, angajatorul solicită diplomă de vopsitor auto și o experiență de cel puțin patru ani în poziția de vopsitor auto. Candidatul trebuie să aibă propriul autoturism și uneletele de lucru.

O companie din Olanda specializată în recrutarea și plasarea de candidați cu experiență în service-uri auto se află în căutare de vopsitori și tinichigii auto cunoscători de limbă engleză sau germană la nivel conversațional. Candidatul ideal este o persoană dornică să lucreze în străinătate, cu inițiativă și o condiție fizică bună. Activitatea se desfășoară pe teritoriul Olandei, Belgiei și al Germaniei. De asemenea, aste necesară o experiență de trei ani în domeniul auto precum și studii tehnice de specialitate, deținerea unui permis de conducere categoria B. Deținerea unei mașini personale și disponibilitatea de a se deplasa cu ea constituie un avantaj.

Salariul net este de 1.634 de euro net pe lună, iar cazarea este asigurată de angajator. Programul de muncă este de luni până vineri, existând posibilitatea de a efectua ore suplimentare.

O companie lider european de transport de autocamioane și tractoare agricole face angajări la service-ul din Olanda. Jobul este de vopsitor-tinichigiu, pentru care se lucrează timp de trei săptămâni în Olanda, urmate de o săptămână liberă. Costurile cu cazarea, mesele și transportul sunt suportate de angajator. În schimb, compania solicită experiență într-o poziție similară într-un service auto și cunoașterea limbii engleze sau germane la nivel conversațional.

sursa: capital.ro