Cum alegi cel mai bun compresor de aer pentru tine? Ce caracteristici trebuie sa aiba produsul potrivit nevoilor tale? Citeste in continuare pentru a afla.

Cel mai bun compresor de aerDaca ai nevoie sa umfli lucruri mari sau grele cum ar fi anvelopele masinii sau saltelele cu aer, sau daca folosesti unelte cu aer comprimat cum ar fi aparate de vopsit sau chei dinamometrice, atunci ai nevoie de un compresor de aer performant. Poti folosi cu incredere si aparatul de aer comprimat de la o benzinarie din apropiere sau o vulcanizare, dar daca doresti sa folosesti propriile unelte si preferi comoditatea propriului garaj, atunci trebuie sa ieri in calcul achizitionarea unui compresor de aer.

Modele cum ar fi Black&Decker CP2525GStanley DN200 sauAirmaster AIR2SHU824_AIR-70S sunt foarte potrivite pentru proiectele casnice. Poti arunca o privire pe gama completa de compresoare de aer pentru modele mai puternice potrivite aplicatiilor business sau industiale.

Cel mai bun compresor de aer: ce sa cauti

Compresoarele de aer au dimensiuni si marimi diferite, designul si portabilitatea fiind doua aspecte importante. Cu destul de multe modele disponibile, compresorul de aer potrivit pentru tine va depinde de tipul de operatiuni pentru care vrei sa il folosesti. Criteriile de alegere includ tipul de pompa pe care il foloseste compresorul, design-ul acestuia si nivelul de presiune la care opereaza.

Pompa compresorului
Exista doua tipuri de pompe pentru compresor, cu ulei sau fara ulei. Tipul de pompa ales afecteaza nivelul de intretinere necesar.

Compresoarele cu pompe fara ulei sunt mai scumpe decat cele cu ulei, dar tinand cont de costurile de intretinere, atat in bani cat si in timp, pe termen lung diferenta tinde sa se anuleze.
Compresoarele cu pompe cu ulei au nevoie de intretinere periodica. FOlosind un rezervor de ulei va trebui sa verifici periodic nivelul acestuia si sa il inlocuiesti atunci cand este necesar. Compresoarele de aer cu pompe pe ulei sunt mai silentioase decat cele fara ulei.

Design
Atunci cand vrei sa cumperi cel mai bun compresor de aer trebuie sa iei in considerare dimensiunile si portabilitatea acestuia. Deoarece unele modele sunt foarte mari, asigura-te ca ai destul spatiu in debara sau garaj unde sa il poti depozita si sa il poti muta cu lejeritate. Unele compresoare sunt dedicate proiectelor casnice mici, in timp ce altele sunt destinate utilizarii industriale. Daca pui valoare pe diversitatea unei unelte, poti gasi modele de compresoare ce ofera in pachet si accesorii cum ar fi pistolul de vopsit sau de spalat.

Majoritatea compresoarelor de aer, indiferent de dimensiuni, sunt echipate cu un maner si roti ajutatoare pentru transport. Compresoarele foarte voluminoase datoreaza o parte din marimea lor rezervorului cu ulei. Compresoarele cu ulei sunt si mai grele decat cele fara ulei. Cu cat un compresor este mai usor, cu atat mai usor va fi de transportat. Daca portabilitatea este importanta pentru tine, cauta un model cu roti pentru deplasare care cantareste cat mai putin.

Debitul si presiunea compresorului
Nivelul de presiune livrat de compresor si debitul de aer determina capabilitatea acestuia de a functiona impreuna cu diverse scule pneumatice. Presiunea si debitul de aer determina tipul de scule pneumatice ce pot fi folosite impreuna cu compresorul. Un compresor care livreaza o presiune de pana la 6 bari si un debit de pana la 150l/min este un compresor de presiune scazuta. Cele cu valori peste cele mentionate pana in jurul a 12 bari si 300l/minut sunt considerate compresoare de presiune medie si ar trebui sa functioneze cu majoritatea sculelor pneumatice de mana. Pentru scule pneumatice folosite in operatiuni grele ai nevoie de un compresor foarte puternic de la caz la caz. Intereseaza-te inainte de achizitie ce cerinte au sculele pe care intentionezi sa le folosesti si cumpara un compresor care furnizeaza debitul si presiunea necesare.

Decizia in ceea ce priveste cel mai bun compresor de aer depinde foarte mult de scopul utilizarii acestuia. Mai ia in considerare si timpul pe care trebuie sa il investesti pentru intretinerea compresorului pentru a alege tipul de pompa dorita. Datorita multitidinii de modele disponibile in mod sigur vei gasi produsul potrivit.

sursa: myblog.ro