Vopsirea masinii este pentru tine o enigma? Afla de la noi cum se face si, chiar daca nu te vei apuca tu sa o vopsesti, cel putin ii vei da peste nas cu cunostintele tale celui care se ocupa de aceasta operatie. Prima etapa este pregatirea suprafetei.

   Vopsirea masinii este pentru tine o enigma? Afla de la noi cum se face si, chiar daca nu te vei apuca tu sa o vopsesti, cel putin ii vei da peste nas cu cunostintele tale celui care se ocupa de aceasta operatie.

   Mai intai slefuieste toata suprafata care va fi vopsita, dupa care o degresezi cu un degresant special. Dupa ce ai degresat-o, aplici chitul de cutit (polistenic). Aceasta operatie necesita 15-30 de minute, la o temperatura de 18-20 grade Celsius.

   Dupa chit, urmeaza aplicarea unui kilogram de fuller, operatie care dureaza aproximativ o ora. Urmatoarea etapa este slefuirea fuller-ului si corectarea cu chit de cutit, acolo unde este cazul.

   Nu te bucura. Munca nu s-a terminat aici. Mai trebuie aplicate inca doua kilograme de fuller (chit stropit), care trebuie lasat sa se usuce timp de 60 de minute, la o temperatura de 18 – 20 grade Celsius. In plus, si acesta trebuie slefuit.vopseacameleon22_400

   Dupa ce ai depasit toate aceste etape, poti sa treci la degresarea finala.

   Nu uita ca, in timpul acestor operatii, este indicat sa fie aplicata pe geamuri sau ornamente o banda adeziva cu hartie.

   A doua etapa este aplicarea email-ului acrilic.

  Aceasta se efectueaza in 45-60 de minute. Timpul necesar uscarii la cuptor, la o temperatura de 60-70 grade celsius, este de 45-60 minute, iar in aer liber, la o temperatura de 20 grade Celsius, uscarea se efectueaza in aproximativ sase ore.

  Daca vrei sa nu fi dus cu vorba de mecanic, este bine sa stii si durata totala a acestei operatii. Astfel, pentru o Dacie mai veche, vopsirea se face in aproximativ 7-10 zile, iar pentru o Dacie noua in 4-5 zile (depinde de starea autoturismului).

  Mai trebuie retinut faptul ca masina poate fi exploatata imediat daca este uscata la cuptor, iar daca este uscata in aer liber poti circula cu ea abia dupa o zi.

 

   sursa: greenguard.ro