Inainte de a incepe sa curatati janta, indepartati toate elementele detasabile, pentru a va usura accesul pe toata suprafata.20l0co1_400
    Polish-ul jantelor de aluminiu este intotdeauna recomandat dupa ce le-ati spalat, asadar folositi o carpa moale pentru a le usca, si apoi folositi unul din marea gama de produse de lustruit disponibile pe piata.
   jante_1350x250 Daca jantele necesita frecarea cu o perie, neaparat achizitionati-va una speciala pentru jante, care este mult mai moale si nu lasa zgarieturi pe suprafata lor. Tot cu o perie moale se curata si cauciucul.
    Daca va ganditi sa folositi produse de curatare de uz casnic, cum ar fi sapunul, detergentul de vase sau praful abraziv, trebuie sa intelegeti ca acestea nu sunt suficient de puternice pentru a elimina mizeria de pe jante. Nici lichidul cu care va spalati de obicei masina nu este suficient de puternic pentru a indeparta urmele de gudron, petele de grasime sau praful care s-au acumulat prin colturile si prin striatiile jantei.
    Petele de grasime si de gudron, care s-au incapatanat sa ramana in urma spalarii, pot fi inlaturate folosind o solutie de curatat ceara si grasimile uscate. Inmuiati o carpa moale intr-o cantitate mica de solutie si stergeti roata pe toata suprafata, de mai multe ori. In cazul in care petele persista, stergeti-o cu o carpa curata si aplicati un strat mai generos de solutie.
    Pentru indepartarea petelor puteti folosi cativa agenti de curatare speciali. Inainte de a cumpara vreo solutie de curatat, sau o pasta, sau un gel, asigurati-va ca aceasta nu contine amoniac, substante chimice anhidre (deshidratate) sau acizi. Desi solutiile de curatare care contin aceste substante indeparteaza murdaria de pe suprafetele metalice si le face stralucitoare, efectul este de scurta durata. Amoniacul si substantele chimice anihidre pot coroda si imbatrani prematur jantele de aluminiu, pot cauza reoxidarea lor si pierderea luciului.
jante_3_400