Klar Professional, producatorul roman de lacuri si vopsele auto detinut de Policolor, a lansat o noua linie de vopsele auto Ultra Color, in urma unei investitii de o jumatate de milion euro si un an de cercetari.
     Compania a achizitionat anul acesta zece spectofotometre X – Rite, aparate care citesc si interpreteaza culoarea direct pe caroseria automobilului. Un astfel de aparat costa in jur de 5.500 de euro. Informatiile citite de catre X-Rite sunt furnizate softului Klar Ultra care identifica reteta culorii. Soft-ul Klar Ultra cuprinde mai mult de 80.000 de culori si nuante pentru majoritatea automobilelor aflate in circulatie. In cazul in care culoarea nu este prezenta in softul dedicat, echipa de Cercetare & Devoltare a Klar Professional o poate devolta in termen de maxim 48 de ore de la primirea solicitarii, pe baza curbei de culoare sau a informatiilor citite de aparat.

     Ultra Color are o acuratete ridicata a culorilor iar lacurile si fillerele Ultra ofera stralucire, respectiv rezistenta ridicata, suprafetei reparate, cu mai putine sanse de exfoliere din cauze mecanice sau de mediu. Gama Ultra Color reuneste intreaga paleta de produse necesare unei reparatii de caroserie: Vopsele 1K si 2K Ultra Color, Lacurile Ultra Clear Diamond si Ultra Clear Saphire, intaritor Ultra Hardner, Diluant si Chitul Ultra.306_14vopsel_400

     „Noua gama a fost dezvoltata in primul rand cu ajutorul informatiilor colectate de echipa Klar de la cele peste 2.000 de service-uri auto care vopsesc cu produse Klar. Am luat in considerare cerintele lor pentru vopsele si lacuri, problemele de care se lovesc, criteriile de calitate iar echipa tehnica le-a transpus in Ultra Color”, a declarat Bogdan Jambori, director comercial divizia Klar Professional.

     Dimensiunea pietei de reparatii auto:

  • Service-uri autorizate RAR: 9.656 unitati.
  • Service-uri auto care efectueaza lucrari Vopsitorie/ Retusuri: 1.275 ( Sursa: RAR ).
  • Numarul REAL estimat este de aprox. 1500 unitati service care efectueaza lucrari Vopsitorie/ Retusuri.
  • Service-uri auto care functioneaza fara autorizatie. Estimativ: 4000 - 5000 de unitati.
  • 62% dintre lucrari se realizeaza in service-uri autorizate RAR.
  • 38 % dintre lucrari se realizeaza in service-uri neautorizate.

   

   sursa: wall-street.ro