Aplicarea un strat de lac sau de vopsea pe o supratafata mai mare cu un pistol de vopsit electric va poate scapa de calvarul utilizarii unei simple pensule. In prezent, exista o gama variata de modele, care au greutate mica si sunt usor de manevrat, care va ofera posibilitatea unei vopsiri rapide si de foarte buna calitate, cu un consum minim de vopsea.

Pistoalele de vopsit electrice va ajuta sa lacuiti obiecte mari din lemn, metal, sa zugraviti camera si sa vopsiti suprafete la care nu aveti acces cu pensula.

Majoritatea modelelor au la baza principiului de functionare aerul comprimat, cu ajutorul caruia pistoalele imprastie vopseaua pe suprafata dorita.

trusa_pistol_vopsit_ferm_atm1036

Celalalt tip de pistoale de vopsit, care nu au ca principiu de functionare aerul comprimat, poarta numele de „airless”. Ele au in componenta un motor electric, care actioneaza o membrana de plastic, iar aceasta va impinge vopseaua cu presiune prin duza din capatul pistolului. Acest tip de pistoale de vopsit sunt folosite mai mult pentru spatiile inchise, neventilate, deoarece au avantajul ca nu produc foarte multi vapori, fapt ce duce la un consum mai redus de vopsea.

In ceea ce priveste modul de folosire a acestor pistoale, in momentul vopsirii, miscarea mainii trebuie executata paralel cu suprafata de vopsit, in caz contrar realizandu-se acoperiri neuniforme si scurgeri de vopsea. Pistolul de vopsit trebuie tinut la o distanta de 15-20 de centimetri fata de suprafata pe care doriti sa o acoperiti, iar miscarea sa se executa pe orizontala. Aplicati vopseaua in straturi subtiri, de mai multe ori, lasand 10-15 minute intre doua aplicari, pana obtineti acoperirea dorita.

Inainte de a incepe sa vopsiti, verificati diuza pistolului pentru vopsit, deoarece exista posibilitatea ca aceasta sa fie infundata si, astfel, veti intampina probleme in momentul in care veti aplica stratul dorit. Foarte important pentru calitatea unei aplicari este si faptul ca trebuie sa alegeti cu mare grija modelul de diuza pe care il veti folosi, iar daca pistolul dumneavoastra pentru vopsit este dotat cu dispozitiv de reglare a jetului, fiti atent la modul in care va pulveriza pistolul.

Ca masura de siguranta, indiferent daca pistolul este cu aer comprimat sau airless, tot va imprastia o anumita cantitate de vapori in aer, si de aceea este necesar sa va protejati cu ajutorul unei masti de protectie, iar suprafetele din jur cu hartie sau cu o folie din plastic.

sursa: cazare-ieftina.com